Puzzel van ijsstokjes

Stappen:3

Wat heb je nodig?

  • Een leuke foto of plaat van ongeveer 8cm bij 15cm, die geknipt mag worden
  • Een stuk of 15 even grote ijsstokjes, afhankelijk van hoe groot de foto is
  • Lijm
  • Een scherp (hobby) mesje
  • Een mat of stuk karton om< op te snijden

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Kies een leuke foto of plaat die net iets minder hoog is dan een ijsstokje. Leg één voor één ijsstokjes in de breedte van de foto naast elkaar en kijk hoeveel ijsstokjes je precies nodig hebt om de hele foto te bedekken. Als op het laatst net geen heel ijsstokje meer op de foto past, kun je eventueel een randje van de foto afknippen.

Stap 2

Leg de foto ondersteboven op een stuk karton of een snijmat. Lijm nu alle ijsstokjes op de achterkant van de foto tegen elkaar aan. Je kunt hiervoor de foto eerst helemaal met lijm insmeren met bijvoorbeeld een kwastje, of je kunt elk ijsstokje één voor één met lijm bedekken.

Stap 3

Als de foto helemaal bedekt is met ijsstokjes en de lijm droog is, snij dan voorzichtig met een scherp mesje tussen de ijsstokjes de foto in reepjes. Doe dit tussen alle ijsstokjes zodat ze allemaal los van elkaar zijn.

Als je nog niet met een mesje mag werken, kun je een oudere hierbij laten helpen.

Klaar!

Draai de ijsstokjes om zodat de foto aan de bovenkant zit, gooi de ijsstokjes in de war en probeer de ijsstokjes dan weer op de goede volgorde te leggen.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Kerstboom van wc rollenMier van wc rolLieveheersbeestje van papieren bordKerstkaart 1Bloem van papierSlinger van papierSneeuwvlok van ijsstokjesVlinder van wc rol
SpeelgoedSpeelgoed