Over Ons

Bij Knutsels voor Kinderen laten wij op een leuke en duidelijke manier zien hoe je allerlei knutselwerkjes kunt maken. Wij doen dit op een overzichtelijke stap-voor-stap manier met mooie plaatjes, zodat je precies kunt zien wat je moet doen. Kom vaak een kijkje nemen, want er komen steeds nieuwe knutselideeën bij!


Over Knutselen

Om aan het knutselen te gaan, is het altijd handig om alles goed voor te bereiden. Je kunt bij elke knutsel op onze website precies zien wat je nodig hebt. Hieronder zijn nog een aantal handige tips:

  • Knutselen zal nooit zonder knoeien gaan, dus zorg altijd dat je kranten, een stuk karton of een mat voor je hebt liggen waar op geknoeid mag worden, op een plaats met genoeg ruimte om te werken.
  • Om kleren niet vies te maken, is het handig een schort of oude kleding te dragen tijdens het knutselen.
  • Als je verf gaat gebruiken, is het handig een bakje met water bij de hand te hebben om de verf eventueel te verdunnen of de kwast schoon te maken. Een keukenrol is ook altijd handig voor het drogen van de kwast of het schoonmaken van vlekken.
  • Gebruik een schoteltje of plastic bakje om daar wat verf op te doen. Dan kun je ook makkelijk verschillende kleuren mengen.
  • Houd een prullenbak in de buurt, zodat je snippers en ander afval meteen weg kunt gooien. Papier resten kun je bewaren voor een volgende keer, of kunnen in de oud-papierbak.
  • Als je klaar bent met knutselen, ruim dan alle spullen netjes op voor de volgende keer.
  • Onze knutsels op deze website zijn alleen als voorbeeld bedoeld. Je mag je knutsels natuurlijk nog veel mooier maken met wat je maar kunt bedenken, zoals stiften, glitters of stickers!

Kijk bij onze knutsels of je er iets leuks tussen ziet om zelf te gaan maken of om op ideeën te komen door op de knop "Kies een knutsel" bovenaan de pagina of hier te klikken.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, dan mag je altijd een bericht naar ons sturen.