Pennenbakje van wc rollen

Stappen:5

Wat heb je nodig?

  • Vier wc rollen
  • Een stuk dik papier of karton van ongeveer 20 x 20 cm
  • Verf
  • Kwast
  • Schaar
  • Lijm

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Knip één van de wc rollen met een schaar voorzichtig doormidden. Om de wc rol zo min mogelijk plat te maken, is het handig eerst een klein knipje te maken en de schaar daar doorheen te steken. Je kunt de wc rol dan verder open knippen.

Stap 2

Knip één van de halve stukjes wc rol nog een keer doormidden, zodat je 2 kwart stukjes krijgt.

Knip de randjes bij als er wat haakjes aanzitten van het doorknippen.

Stap 3

Verf alle stukjes wc rol in een mooie kleur. Je kunt elk stukje dezelfde kleur verven of ze allemaal een andere kleur geven.

Stap 4

Als de verf droog is, pak dan een stuk dik papier of karton. Plak twee hele wc rollen tegen elkaar aan op het papier. Pak dan het halve stukje wc rol en plak deze op het papier, precies tegen de twee wc rollen aan. Plak dan de laatste hele wc rol rechts tegen het halve stukje wc rol. Plak als laatste de twee kleine stukjes wc rol vooraan op het papier.

Stap 5

Als de lijm droog is en alle wc rollen goed vast zitten, knip dan het papier er mooi omheen uit.

Klaar!

Het pennenbakje is af. Je kunt hem op tafel zetten en gebruiken voor je potloden, stiften, pennen, scharen en kleine dingen.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Mandje van A4 papierRups van wc rolBloem van papierHartjes stempel van wc rolKerstkaart 1Horloge van wc rolLampion van papierBloem van wc rollen
SpeelgoedSpeelgoed