Mandje van A4 papier

Stappen:9

Wat heb je nodig?

  • Een vel stevig A4 papier of karton
  • Schaar
  • Lijm
  • Liniaal
  • Pen, potlood of stift

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Leg een vel A4 papier of karton voor je. Leg een liniaal langs de lange zijde van het papier en zet bij 21 cm een streepje met pen, potlood of stift. Doe hetzelfde aan de andere lange zijde van het vel. Teken een rechte lijn van het ene naar het andere streepje.

Stap 2

Knip of snij het vel langs de lijn gemaakt in de vorige stap om een vierkant vel te krijgen.

Stap 3

Pak het kleinere stuk papier en vouw dit dubbel in de breedte van rechts naar links en weer terug. Knip of snij het papier doormidden langs de gemaakte vouwlijn om twee gelijke strookjes te krijgen.

Stap 4

Pak het vierkante vel papier en keer het om zodat de buitenkant van het papier naar onderen ligt. Leg een liniaal langs de bovenste rand en zet bij 7 cm en bij 14 cm een streepje. Doe hetzelfde langs de andere drie randen van het vel.

Stap 5

Vouw de rechter rand van het blaadje naar de linker streepjes boven- en onderaan gemaakt in de vorige stap en vouw het papier weer terug open. Vouw de linker rand naar de vouwlijn die je zojuist hebt gemaakt en weer terug.
Doe hetzelfde net zo met de onderste en bovenste rand om het vel in negen gelijke vierkanten te verdelen.

Stap 6

Knip met een schaar langs de gemaakte vouwlijn rechtsonder tot aan de eerste horizontale vouwlijn. Knip net zo linksonder langs de gemaakte vouwlijn tot aan de eerste horizontale vouwlijn. Doe hetzelfde aan de bovenkant van het papier en knip de twee vouwlijnen tot aan de eerste horizontale vouwlijn die je tegenkomt.

Stap 7

Het papier heeft nu drie flappen langs de onderkant en bovenkant.
Pak aan een zijde de buitenste flappen en vouw deze recht omhoog. Vouw vervolgens beide rechtopstaande flappen naar elkaar toe zodat de buitenste punten precies op elkaar komen en lijm ze aan elkaar.

Stap 8

Draai het papier en doe hetzelfde met de twee buitenste flappen aan deze kant. Vouw ze naar binnen en lijm ze aan elkaar zodat de twee punten precies op elkaar liggen.

Stap 9

Pak een van de twee stroken gemaakt in stap 3 en lijm deze tegen de zijkant van het bakje. Buig de strook als de lijm gedroogd is naar de andere kant van het bakje en lijm het ook aan deze kant vast.

Tip!

Als je iets slapper papier hebt gebruikt, kun je het tweede strookje gemaakt in stap 3 ook op precies dezelfde manier over het eerste strookje heen lijmen om het mandje steviger te maken.

Stap 10

Vouw tot slot de middelste flappen van het papier omhoog en lijm deze vast aan het mandje.

Klaar!

Het mandje is af. Je kunt het vullen met leuke dingen zoals paaseieren of andere kleine spullen.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Hartjes stempel van wc rolBloem van wc rollenBloem van wc rollenSlang van wc rolInktvis van wc rolZon van papieren bordPuzzel van ijsstokjesPennenbakje van wc rollen
SpeelgoedSpeelgoed