Lampion van papier

Stappen:7

Wat heb je nodig?

  • Twee A4 blaadjes in een mooie kleur (de blaadjes mogen ook groter of kleiner zijn). De lampion blijft beter staan als het papier dikker is.
  • Schaar
  • Lijm

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Leg een stevig A4 blaadje in de breedte voor je. Vouw het blaadje dubbel van onderen naar boven. Maak de vouwlijn goed scherp, door bijvoorbeeld met je nagel er overheen te gaan.

Stap 2

Vouw ongeveer de bovenste 2 cm van het papier naar onderen en weer terug.

Stap 3

Knip vanaf onderen strookjes in het papier tot aan de vouwrand gemaakt in de vorige stap. Je mag zelf weten hoe breed je de strookjes maakt, ongeveer een centimeter breed geeft een mooie lampion. Je kunt eerst met een potlood en liniaal streepjes zetten waar je de strookjes wilt knippen, maar het kan ook uit de losse hand.

Stap 4

Vouw het papier weer open.

Stap 5

Doe nu een beetje lijm op de punten aan één kant van het papier. Pak het papier dan op aan beide kanten en breng de uiteinden naar elkaar toe zodat je een cirkel krijgt. Plak de uiteinden netjes op elkaar.

Stap 6

Pak een tweede A4 blaadje en knip er een strookje af van ongeveer 2 cm breed.

Stap 7

Lijm het strookje aan de binnenkant van de lampion vast om een handvat te maken. Om er zeker van te zijn dat het papier niet loskomt, kun je eventueel ook een nietmachine gebruiken.

Klaar!

De lampion is af.

Je kunt de lampion over een lampje zetten, of aan een lichtsnoer vastbinden en een slinger van lampionnetjes maken.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Slinger van papierVlinder van wc rolBloem van papierSlang van papierBollen van papierKerstkaart 1Hartje van papierInsect van wasknijper
SpeelgoedSpeelgoed