Kerstboom van wc rollen

Stappen:10

Wat heb je nodig?

  • 24 wc rollen
  • Groene en bruine verf
  • Kwast
  • Lijm

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Verf 21 van de 24 wc rollen een mooie kleur groen.

Stap 2

Verf de laatste 3 wc rollen bruin voor de stam van de kerstboom.

Stap 3

Als de verf droog is, pak 6 groene wc rollen. Leg een rol plat neer. Neem een tweede wc rol en maak een rechte strook lijm op de rol van links naar rechts. Duw de tweede wc rol met lijm tegen de eerste rol. Lijm net zo de andere 4 wc rollen tegen elkaar aan zodat je een rij van 6 rollen krijgt.

Stap 4

Pak 5 groene wc rollen, deze zullen een tweede rij vormen bovenop de eerste rij van 6 rollen. Maak twee stroken lijm op een wc rol en leg deze precies tussen twee rollen van de eerste rij. Om te kijken waar je moet lijmen, helpt het misschien om de wc rol van te voren op zijn plaats te leggen. Lijm net zo de andere 4 wc rollen om de tweede rij af te maken.

Stap 5

Pak 4 groene wc rollen voor de derde rij. Maak twee stroken lijm op een wc rol en leg deze precies tussen twee rollen van de tweede rij. Lijm net zo de andere 3 wc rollen om de derde rij af te maken.

Stap 6

Pak 3 groene wc rollen voor de vierde rij. Maak twee stroken lijm op een wc rol en leg deze precies tussen twee rollen van de derde rij. Lijm net zo de andere 2 wc rollen om de rij af te maken.

Stap 7

Pak de laatste 3 wc rollen voor de punt van de kerstboom. Lijm de eerste 2 rollen net als in de vorige stappen op de vorige rij en tot slot de laatste wc rol erbovenop.

Stap 8

Pak de 3 bruine wc rollen en zet ze rechtop. Neem een wc rol en maak een rechte strook lijm van boven tot onder. Duw een tweede wc rol tegen de rol met lijm. Wacht even tot de lijm droog is en lijm dan de derde rol precies in het midden van de eerste twee rollen, net zoals we de groene rollen op elkaar hebben gelijmd.

Stap 9

Doe lijm bovenop de 3 bruine rollen en zet voorzichtig de driehoek van groene wc rollen erbovenop.

Klaar!

De kerstboom is af!

Je kunt de boom nog versieren door leuke kleine dingen in de groene wc rollen te leggen. Of als je kleine kerstballen hebt, kun je een klein knipje in een aantal groene wc rollen maken en de kerstbal met een haakje daaraan hangen.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Insect van wasknijperSneeuwvlok van papierSneeuwvlok van ijsstokjesSlinger van papierBloem van papierVogel van papier en paperclipVijf-puntige ster van A4 papierMandje van A4 papier
SpeelgoedSpeelgoed