Hartjes stempel van wc rol

Stappen:3

Wat heb je nodig?

  • WC rol
  • Schaar
  • Plakband
  • Verf
  • Een schaaltje of bakje om verf in te doen

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Knip de wc rol met een schaar voorzichtig doormidden. Om de wc rol zo min mogelijk plat te maken, is het handig eerst een klein knipje te maken en de schaar daar doorheen te steken. Je kunt de wc rol dan verder open knippen.

Stap 2

Maak nu een hartje van het stukje wc rol, door hem voorzichtig op een punt naar binnen te buigen. Verbuig de wc rol ook een beetje op andere plaatsen om hem zoveel mogelijk op een hartje te laten lijken.

Stap 3

Omdat de wc rol meestal niet in vorm wil blijven, is het handig een stukje plakband om de wc rol heen te doen. Buig hiervoor eerst de wc rol zodat het een mooi hartje is en plak dan het plakband er strak omheen.

Klaar!

Het hartje is af. Nu kun je hem in verf dopen en als stempel gebruiken op papier, op een kaart, op een doos, of op iets anders dat je wilt versieren.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Bloem van wc rollenPennenbakje van wc rollenUil van papieren bordenKerstboom van papier en wc rolRups van wc rolBij van wc rolBollen van papierKaart met bloem van papier
SpeelgoedSpeelgoed