Kaart met bloem van papier

Stappen:11

Wat heb je nodig?

  • Een mooi gekleurd A4 blaadje van dik papier voor de kaart
  • Een mooi gekleurd A4 blaadje voor de bloem
  • Een stuk groen papier voor de bloemsteel
  • Een stukje (crepe)papier in een mooie kleur voor het hart van de bloem van ongeveer 10 x 10 cm
  • Schaar
  • Lijm

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Leg een dik A4 papier in de breedte voor je. Dit wordt de kaart. Vouw het papier dubbel van links naar rechts.

Stap 2

Pak een groen stuk papier en knip er een bloemsteel uit voor op de kaart. Kijk ook alvast bij de volgende stap om te meten hoe groot de bloemsteel ongeveer moet worden.

Stap 3

Lijm de bloemsteel op de kaart.

Stap 4

Pak een mooi gekleurd A4 papier voor de bloem en leg het in de breedte voor je. Vouw het papier dubbel van links naar rechts en daarna dubbel van onderen naar boven. Vouw het papier dan weer helemaal open.

Stap 5

Knip het papier nu in 4 gelijke stukken langs de vouwlijnen gemaakt in de vorige stap.

Stap 6

Pak een van de 4 stukken papier en leg deze in de lengte voor je. Vouw het blaadje dubbel naar boven. Vouw het blaadje dan nog 2 keer dubbel naar boven.

Stap 7

Knip het opgevouwen papier aan de bovenkant mooi rond van links naar rechts om de blaadjes te vormen. Je krijgt dan 4 blaadjes.

Stap 8

Herhaal de vorige 2 stappen met de andere 3 stukken papier, zodat je in totaal 16 bloemblaadjes hebt.

Stap 9

Lijm de 16 blaadjes in een cirkel op de vouwkaart. Het is handig om ze van te voren vast een beetje op de goede plaats te leggen voordat je gaat lijmen. Doe alleen wat lijm op het uiteinde van elk blaadje en plak ze plat op het papier en een beetje over elkaar heen.

Stap 10

Pak een stukje bruin of een andere mooie kleur (crepe)papier van ongeveer 10 bij 10 cm. Knip het papier in strookjes van ongeveer een halve centimeter breed en frommel de strookjes op om een propje te maken. Maak ongeveer 20 propjes papier.

Stap 11

Lijm de propjes in het midden van de bloem totdat je de kaart eronder niet meer ziet.

Klaar!

De kaart is af! Je kunt er een leuk berichtje in schrijven en de kaart aan iemand geven.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Vijf-puntige ster van A4 papierSlinger van papierLampion van papierBloem van papierHartje van papierInsect van wasknijperVier-puntige ster van papierSlang van papier
SpeelgoedSpeelgoed