Bloem van wc rollen

Stappen:6

Wat heb je nodig?

  • Twee wc rollen
  • Een stuk dik papier of karton van ongeveer A4 formaat
  • Twee kleuren verf
  • Kwast
  • Schaar
  • Lijm
  • Stiften

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Knip de 2 wc rollen met een schaar voorzichtig doormidden. Het is handig eerst een klein knipje te maken en de schaar daar doorheen te steken. Je kunt de wc rol dan verder open knippen.

Het is niet erg als de wc rol plat wordt van het knippen.

Stap 2

Knip alle stukjes wc rol nog een keer doormidden, zodat je in totaal 8 stukjes krijgt. Je mag zelf weten hoeveel stukjes je gebruikt om de bloem te maken, wij nemen alle 8 stukjes.

Knip de randjes bij als er wat haakjes aanzitten van het doorknippen.

Stap 3

Verf de stukjes wc rol in één of twee mooie kleuren.

Stap 4

Als de verf droog is, duw dan alle stukjes ongeveer even plat.

Stap 5

Pak een stuk dik papier of karton met een mooie kleur. Leg de stukjes wc rol er één voor één op in een mooie cirkel. Doe daarna lijm op de onderkant van alle stukjes en plak ze op het papier.

Stap 6

Je kunt de bloem versieren door bijvoorbeeld een bloemstengel op het papier te tekenen met stiften, potloden, of met verf.

Klaar!

De bloem is af.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Inktvis van wc rolKerstboom van papier en wc rolVijf-puntige ster van A4 papierHorloge van wc rolSneeuwvlok van ijsstokjesMandje van A4 papierKerstkaart 1Slang van papier
SpeelgoedSpeelgoed