Bloem van wc rollen

Stappen:5

Wat heb je nodig?

  • Twee wc rollen
  • Een stuk dik papier of karton van ongeveer A4 formaat
  • Twee kleuren verf
  • Kwast
  • Schaar
  • Lijm

Iets niet in huis?

Je kunt de meeste knutselspullen zo krijgen bij bol.com, zoals hieronder een aantal leuke artikelen die wij hebben uitgezocht.

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Knip de 2 wc rollen met een schaar voorzichtig doormidden. Om de wc rollen zo min mogelijk plat te maken, is het handig eerst een klein knipje te maken en de schaar daar doorheen te steken. Je kunt de wc rol dan verder open knippen.

Stap 2

Knip alle stukjes wc rol nog een keer doormidden, zodat je in totaal 8 stukjes krijgt. Voor de bloem hebben we 7 stukjes nodig.

Knip de randjes bij als er wat haakjes aanzitten van het doorknippen.

Stap 3

Verf één stukje wc rol in een felle kleur, zoals roze. Verf de 6 andere stukjes wc rol in een andere mooie kleur, bijvoorbeeld geel.

Stap 4

Als de verf droog is, pak dan een stuk dik papier of karton met een mooie kleur. Doe lijm op het eerste stukje wc rol en plak deze in het midden op het papier. Plak daarna de andere zes stukjes er omheen.

Tip!

Als je nog meer wc rollen hebt, kun je de bloem nog groter maken door er nog meer ringen omheen te plakken.

Stap 5

Knip het papier mooi uit.

Klaar!

De bloem is af.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Mandje van A4 papierBij van wc rolRups van wc rolSlang van papierHartjes stempel van wc rolVlinder van wc rolPennenbakje van wc rollenKerstboom van papier en wc rol
SpeelgoedSpeelgoed