Bollen van papier

Stappen:3
Printversie:Nog niet beschikbaar

Wat heb je nodig?

  • Ronde of vierkante gekleurde blaadjes papier. Je mag zelf weten hoeveel, tussen de 4 en 20 blaadjes. Het          maakt niet uit hoe groot, maar ze moeten wel allemaal even groot          zijn.
  • Lijm

Hele uitleg

Stap voor stap

Hele uitleg

Als je alle spullen die hierboven staan hebt verzameld, kun je hieronder precies vinden wat je moet doen. Neem de tijd om alles rustig door te lezen, zodat je weet wat er allemaal moet gebeuren.

Stap 1

Je kunt de bollen van ronde blaadjes maken, maar het kan ook met vierkante blaadjes. Neem er ongeveer 10, je mag zelf weten in welke kleuren. Vouw alle blaadjes een keer dubbel.

Stap 2

Pak dan twee dubbelgevouwen blaadjes en lijm ze tegen elkaar aan.

Stap 3

Doe hetzelfde met alle andere blaadjes. Lijm ze één voor één tegen elkaar aan. Lijm tot slot het eerste en laatste blaadje aan elkaar om een cirkel te vormen.

Klaar!

De bol is af.

Als je de blaadjes niet helemaal strak tegen elkaar lijmt, is er in het midden van de bol een opening waar je bijvoorbeeld een touwtje doorheen kunt doen om de bol op te hangen.

Ga terug naar boven

Andere knutsels

Minions PaaseiVogel van papier en paperclipKerstboom van wc rollenBloem van wc rollenSlang van wc rolBloem van wc rollen